Разом із 132 міліціонерами зведеного загону УМВС Вінниччини у зону антитерористичної операції на сході держави відбули троє представників громадських організацій краю.
У складі загону працівники апарату обласного управління, спецбатальйону «Грифон» та батальйону патрульної служби. За словами керівника обласної міліції Вінниччини полковника Олега Школьного, для кожного придбали нове обмундирування, взуття, спецзасоби, зброю, біноклі, тепловізори. Загін забезпечили продуктами харчування, водою та речами першої необхідності.
У дорогу міліціонери вирушили з Божим благословенням від настоятеля храму святого великомученика Дмитрія Солунського отця Сергія. Храм споруджено на території обласної міліції. Священик подарував кожному члену загону обереги — іконки Іллі Муромця. Їх урочисто проводжали колеги по службі, рідні, знайомі.
— Перед вами поставлено відповідальне завдання — захищати незалежність рідної держави, — наголосив керівник обласної міліції Олег Школьний. — До вас у мене один наказ — усім повернутися живими.
Міліціонери чергуватимуть на блокпостах у містах Донецької і Луганської областей. Вони змінять своїх колег, які протягом місяця несли службу в названих регіонах. Разом з правоохоронцями на схід відбули троє представників громадських організацій Вінниччини. Вони ознайомляться з потребами міліціонерів, інформуватимуть про них земляків, щоб ті оперативно розв’язували їх і так допомагали міліціонерам.