Потяг із жовтим фосфором повернувся «додому» в Казахстан. Він проїхав територію Росії згідно з затвердженим графіком і з відповідним гарантуванням безпеки, повідомляє ІТАР-ТАКС. У Казахстані фосфор на переробку прийме підприємство «Казфосфат». Проте, як раніше повідомили в компанії, вони готові прийняти на переробку жовтий фосфор з місця аварії, але не грунт, забруднений цією речовиною.

Львівська залізниця спростовує заяву прес-служби компанії «Залізниці Казахстану» про те, що причиною сходження з рейок поїзда, який перевозив цистерни з фосфором, могли стати ремонтні роботи на коліях.

Як повідомила прес-служба Мінтрансу, найімовірнішою причиною аварії є незадовільний технічний стан вагонів та недотримання технічних умов завантаження небезпечного вантажу.

Так чи інакше, а боротися з наслідками цієї катастрофи Україні доведеться самотужки. Ця боротьба чиновниками ведеться якось підпільно. Людям не кажуть усієї правди. Принаймні лікарі в історіях хвороби потерпілих уникають словосполучення «отруєння фосфором»...