У Комітеті з питань національної безпеки і оборони створено робочу групу для вивчення питання реорганізації Одеського інституту сухопутних військ. Як повідомляє Інформуправління Верховної Ради, керівником цієї робочої групи призначено голову підкомітету з питань законодавчого забезпечення діяльності Збройних сил України, народного депутата України Лева Гнатенка.

Розглянувши на засіданні комітету звернення Ради офіцерів Одеського інституту сухопутних військ до Голови Верховної Ради України, парламентарі взяли до уваги ініціювання народним депутатом Миколою Азаровим у проекті постанови Верховної Ради перегляду постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2005 року «Про заходи щодо оптимізації мережі вищих військових навчальних закладів і військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів» у частині ліквідації Одеського інституту сухопутних військ. Автор постанови також пропонує зупинити дію прийнятої на виконання вказаної постанови наказів міністра оборони України до прийняття остаточного рішення щодо інституту.

Комітет вирішив залучити до співпраці у робочій групі народних депутатів із інших парламентських комітетів, а також представників Міністерства оборони України, Генерального штабу військ Збройних сил України, Сухопутних військ та Південного оперативного командування Збройних сил України, Одеського інституту сухопутних військ.