Парламентська фракція “Наша Україна”, враховуючи напруження політичної ситуації в країні, вважає за необхідне попередити громадян України про розгортання широкої політичної кампанії з дискредитації уряду, Президента та політичних сил, що їх підтримують, і підготовки до зриву парламентських виборів 2006 року.
Від часу сформування нової влади так звані опозиціонери в особі СДПУ(о), Партії регіонів України і низки маргінальних віртуальних партій не спромоглися оперативно перебудуватися на рівень конструктивної роботи в ім’я України. У цих політичних сил нема далекоглядної стратегії із впровадження альтернативних соціальних, економічних програм, ними не запропоновано жодної конструктивної позиції, яка мала б на меті фундаментальні якісні перетворення в житті громадянина.
Натомість протягом останніх місяців їхня діяльність концентрується навколо єдиної теми: арештів колишніх високих посадовців (членів СДПУ(о) і Партії регіонів України), які звинувачуються правоохоронними органами і Генеральною прокуратурою у причетності до кримінальних злочинів, зловживанні службовим становищем та участі у фальшуваннях на президентських виборах 2004 року. Всім цим справам приписується винятково політичний характер.
Попри те, що громадська думка підтримує антикорупційні процеси в державі, попри те, що правоохоронні органи нарешті непідзвітні волі високих чиновників і у своїй діяльності дотримуються букви закону, деякі політичні сили впроваджують далекоглядну стратегію зриву парламентських виборів, складовими якої є чіткі етапи: звинувачення влади в політичних репресіях і в порушенні прав людини, блокування прийняття в парламенті життєво важливих законопроектів, впровадження широкоформатної медіа-кампанії щодо нібито використання владою адміністративного ресурсу напередодні виборів 2006 року, нагнітання мовного і регіонального розколу країни, дискредитація уряду, Президента України і відповідних політичних сил, а в кінцевому підсумку — оголошення парламентських виборів 2006 року сфальшованими.
Зрозуміло, що на такі кроки ці політичні сили йдуть під впливом динамічних процесів, що відбуваються в електоральній структурі України і які з наближенням виборів дедалі набувають несприятливої (для СДПУ(о), Партії регіонів України тощо) електоральної конфігурації. Тому питанням життя і смерті для них є входження до парламенту, а захисним плацдармом — у разі катастрофічно низького рейтингу — зрив виборів.
Фракція “Наша Україна” рішуче засуджує подібні методи політичної боротьби і виступає з закликом дотримуватися європейських стандартів політичної культури та толерантності.
Микола МАРТИНЕНКО, голова фракції.