Дефіциту м’яса в області не існує — існує проблема його доставки на ринки. Про це заявив журналістам помічник голови Донецької обласної держадміністрації Ігор Жерновий. Роль постачальників узяли на себе посередники — частка їх послуг становить 50-70 відсотків вартості м’яса. При цьому, щоб продавцеві потрапити на ринок, потрібно пройти цілу систему поборів, що здорожує кілограм свинини чи яловичини ще як мінімум на 2 гривні.
Минулого тижня в області інвентаризовано 177 ринків. Під час перевірки на них торгували м’ясом 230 сільгоспвиробників. У порівнянні з кінцем минулого місяця середня ціна на яловичину і свинину знизилася — відповідно на 16 і 12 відсотків (завдяки залученню на ринок товаровиробників, звільненню їх від сплати ринкового збору і плати за місце). Деякі торговельні підприємства на 50 відсотків знизили вартість ветеринарного обслуговування для виробників. Зниженню цін на м’ясо сприятиме і відновлення системи кооперації та закупівлі сільгосппродуктів облспоживспілкою.