Об’єднаний незалежний інформаційний центр в УНІАН встановив рекорд України. За результатами «Президентської доби—2004» Книга рекордів України зафіксувала найтривалішу — 25-годинну — прес-конференцію в історії нашої держави. Це перший рекорд України, пов’язаний з політикою.
Створення інфоцентру — спільна ініціатива агентства УНІАН, міжнародного фонду «Відродження», громадської коаліції «Новий вибір—2004», медіа-центру «Кандидат» та порталу «Громадський простір».
Об’єднаний незалежний центр розпочав роботу 31 жовтня 2004 року інформаційною акцією «Президентська доба—2004», яка тривала без перерв 25 годин. За цей час у прес-центрі побувало 387 українських і зарубіжних журналістів, учасниками брифінгів стали 5 кандидатів у президенти, 9 представників штабів, 34 інші ньюс-мейкери: лідери політичних партій та парламентських фракцій, політологи, соціологи, представники громадських організацій, закордонні спостерігачі. Всього за добу в центрі побувало 467 чоловік.
Інформаційні повідомлення, які надходили в УНІАН від власних кореспондентів і медіа-партнерів, у режимі «он лайн» розміщувалися на інтерактивному сайті УНІАН, в тому числі на спеціальній стрічці «Новини громадських організацій», на сайтах партнерів. З конференц-залу ішла пряма відеотрансляція в Інтернет, вівся чат-протокол, були проведені багатосторонні відеоконференції, в яких одночасно брали участь люди, що перебували в різних регіонах України і світу.
21 листопада Об’єднаний інформаційний центр в УНІАН відновив свою роботу, розпочавши ще один цілодобовий прес-марафон «Президентська доба—2004 — другий тур». Щогодини в конференц-залі відбувалися брифінги з представниками обох штабів кандидатів, відомими політиками, соціологами, політологами. Окремий прес-центр працював для іноземних журналістів — їм було забезпечено синхронний переклад з брифінгів. Для журналістів, як і в першому турі, організували цілодобову юридичну консультацію.
Акція викликала велику увагу всього світу: лише на сайті unіan. net станом на 15.30 понеділка було зареєстровано більше 32 тисяч відвідувачів, 40% яких заходили з-за кордону, а середня кількість одночасних переглядів сягала дев’яти сотень. Під час другої акції в Об’єднаному центрі побував 341 журналіст, 37 політиків, представників громадських організацій, політологів, соціологів, спостерігачів.
Після того, як розпочалися мітинги протесту проти фальсифікації, було вирішено не припиняти роботу Об’єднаного інфоцентру. З 23 листопада по 10 грудня тут відбулося 27 прес-конференцій, більшість яких транслювалася в Інтернет, на сайті unіan. net стала загальнодоступною і безкоштовною практично цілодобова стрічка політичних новин УНІАН, продовжувала роботу і стрічка новин громадських організацій. На основі цих двох стрічок друкарським способом випускався «Гарячий вісник», який виходив у світ буквально щогодини і розповсюджувався в центрі Києва. Всього було випущено 131 номер «Гарячого вісника».
Крім того, Об’єднаний центр за підтримки міжнародного фонду «Відродження» обладнав біля УНІАН та на Хрещатику (за сприяння Київради) інформаційні вітрини, де щогодини вивішувалися свіжі номери «Гарячого вісника», газета «Правда переможе», оперативні репортажні фото, карикатури.
З 23 листопада по 7 грудня, у найбільш напружені дні, інфоцентр працював цілодобово.
Нині Об’єднаний інформаційний центр продовжує роботу: організовує брифінги, оновлює фотовітрини (їх дві), випускає і безплатно розповсюджує щоденний бюлетень «УНІАН—Вибори—2004», готується до проведення ще однієї «Президентської доби» 26-27 грудня та до фотовиставки в Європарламенті, яка має відкритися у другій половині січня.