Державний комітет з нагляду за охороною праці перевірив стан безпеки ведення робіт на шахті «Південнодонбаська №1» ДП «Донецьквугілля», де восьмого грудня стався груповий нещасний випадок. За результатами перевірки призупинено роботу трьох очисних вибоїв, дев’яти підготовчих виробок, чотирьох магістральних конвеєрів. Фахівці Держнаглядохоронпраці зауважили, що потрібно посилити відомчий контроль за безпекою праці на вугільних підприємствах. Після аварії на шахті «Краснолиманська», яка сталася 26 липня цього року, у галузі запроваджено особливий режим роботи, який тривав майже чотири місяці. Але через два тижні після відміни особливого режиму трапилася аварія на шахті «Південнодонбаська №1».
Як уже повідомлялося у ЗМІ, в опіковому центрі Інституту невідкладної та відновлювальної хірургії помер гірник, який постраждав 8 грудня. Ще 18 його колег залишаються в лікарні, один із них — у критичному стані.
— Особливість нашої роботи полягає в тому, що пацієнти мають комбіновані травми, — сказав завідувач відділення термічних уражень і пластичної хірургії професор Еміль Фісталь. — Тому ми залучаємо фахівців різних профілів — нейрохірургів, травматологів, окулістів, невропатологів та ін.
11 гірників дотепер перебувають в обласній лікарні профзахворювань, один — у реанімаційному відділенні обласного клінічного територіального медичного об’єднання. Як запевнили в обласному управлінні охорони здоров’я, заклади, де лікуються потерпілі шахтарі, забезпечені всіма потрібними медикаментами і обладнанням.
 
Донецька область.