У Вишгороді живе чоловік, котрий знає, як врятувати Україну і цілий світ. Того доброго чоловіка звуть Михайло Рогалевський. Він керується філософією Сковороди — «все потрібне нетрудне, а все трудне непотрібне». Тому проект добродія Рогалевського простий і короткий, лиш чотири сторінки рукопису. В основі проекту така істина: люди мусять керуватися не законами (що ведуть до гріха), а лише совістю й розумом. Для цього те, що зветься держбюджетом, мусить принципово змінитися — там не повинно бути жодної копійки, бюджет наповнюється виключно інтелектом. Багатство перестане бути матеріальним — і нам перестануть загрожувати економічні кризи і війни.
Добродій Рогалевський пропонує також провести (всього за два дні) чесні вибори, які не будуть коштувати жодної копійки. Схема така: віче кожної місцевості (місцева рада) відкритим голосуванням обирає свою трійцю наймудріших. На районну раду збираються всі місцеві трійці й обирають районну трійцю. Так само трійці районні обирають трійцю обласну, а та обирає трійцю України. Це відбувається на Верховній Раді (на яку покладається зв’язок з іншими країнами для творення добра в світі). Отож всеукраїнську трійцю делегують на всесвітні вибори, де оберуть Велику Трійцю, чиї рішення обов’язкові для всіх країн. І настане благоденство, регульоване тільки десятьма заповідями. Але перша заповідь (та, що в Біблії стосується Бога) звучатиме так: «Люби розум!», а решта добре відомі: не укради, не давай неправдивих свідчень на Верховному суді й таке інше...
Час од часу Автор Проекту з’являється в Києві й пропонує журналістам та політикам свою ідею. Поки що без успіху. Автор вважає, що тут втручаються слуги сатани. А нам здається все простіше: наше недосконале життя не дозволяє нам надрукувати Проект повністю. Повний текст є в редакції, якщо хтось зацікавиться. Але досвід нашіптує нам, що люди егоїстичні й цікавляться тільки власними проектами.