Ранкове і денне засідання 18 листопада
Верховна Рада України подолала вето Президента на заборону продажу землі до 2007 року. Парламент двічі — 17 червня і 6 жовтня цього року — приймав зміни до Земельного кодексу України, якими передбачалося продовжити мораторій на продаж землі ще на два роки. Однак Леонід Кучма двічі застосовував до цих законів право вето, пропонуючи дозволити продавати землю вже з наступного 2005 року. Подолавши президентське вето, парламентарії продовжили дію мораторію на продаж землі. 
За таке рішення проголосувало 310 депутатів. Цей закон також продовжує термін переоформлення права власності чи оренди на земельні ділянки до 1 січня 2008 року. Згідно з цим документом громадяни та юридичні особи до 1 січня 2015 року зможуть набувати право власності на землі сільськогосподарського призначення загальною площею лише до 100 гектарів. Закон продовжує до 1 січня 2007 року дію заборони на внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств (за чинною редакцією кодексу така заборона діє до 2005 року).
Повторно розглянувши з пропозиціями Президента України, парламент схвалив низку законів у нових редакціях, врахувавши зауваження глави держави. Зокрема, прийнято зміни до деяких законодавчих актів, якими звільняються від оподаткування та сплати ввізного мита операції з ввезення культурних цінностей на територію України за умови підтвердження їх законного придбання. На пропозицію Президента схвалено зміни до деяких законів України щодо впорядкування обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та вилучено норму, якою значно зменшено ставку акцизного збору на вина. Парламент врахував пропозиції глави держави і до закону про поліпшення матеріального становища інвалідів війни. У новій редакції цього закону визначається фіксований розмір цільової грошової допомоги інвалідам другої та третьої груп у розмірі 50 грн.
Парламент також вирішив створити робочу групу для опрацювання закону, який визначатиме порядок нарахування пенсій льотчикам Товариства сприяння обороні України та колишнього ДТСААФ Української РСР на базі закону про державне пенсійне страхування. А ось закон про особливості відчуження акцій підприємств, які перебувають у державній власності, та зміни до закону про службу в органах місцевого самоврядування, якими передбачалося дещо поліпшити матеріальне становище працівників системи самоврядування, відхилено. Депутати не змогли ані подолати президентське вето, ані врахувати зауваження глави держави.
Розглянувши у другому читанні, Верховна Рада ухвалила внесений урядом закон про організацію оборонного планування. Цей документ визначає принцип, зміст і порядок планування в галузі оборони та координацію дій органів державної влади в оборонній сфері. За словами доповідача, голови Комітету з питань національної безпеки та оборони Георгія Крючкова, прийняття цього закону дасть можливість усунути прогалину в чинному законодавстві України у сфері оборонного планування. До того ж поліпшення прозорості оборонного планування є однією з вимог Плану дій «Україна—НАТО», затвердженого рішенням Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
Після перерви і голосування за постанови про обрання та звільнення суддів депутати прийняли в цілому Закон «Про соціальний захист дітей війни», внесений Миколою Рудьковським та Олександром Баранівським. За цим документом цій категорії осіб пропонується надати низку пільг, зокрема право на 25-відсоткову знижку з оплати комунальних послуг, безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті, підвищення пенсій та державних соціальних допомог у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком. Однак нагадаємо, що цей закон набере чинності лише тоді, коли його підпише Президент. Парламент також схвалив у цілому зміни до Закону «Про питну воду та питне водопостачання» щодо екологічної броні, зміни до Господарського кодексу стосовно управління державними підприємствами та низку законів у першому читанні.