Повний кавалер ордена Слави, миколаєвець Іван Васильович Андрюхов у 90 років став лейтенантом. Високе звання надано указом Президента України. Як відомо, орден Слави — вища нагорода за доблесть — надається тільки солдатам. Орден Слави ІІІ ступеня Іван Васильович отримав за героїзм, виявлений у Ясько-Кишинівській операції, другий орден — за визволення Югославії, а «Славу» І ступеня — за взяття Будапешта.
Миколаїв.
Коментар
Це стало можливе завдяки Указу Президента України №1103/2004 від 18 вересня 2004 року «Про присвоєння військових та спеціальних звань учасникам бойових дій та інвалідам Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років», який дав змогу надавати громадянам України — учасникам бойових дій та інвалідам Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років військові та спеціальні звання лейтенанта (особам, які мають звання старшини (головного корабельного старшини), прапорщика (мічмана), старшого прапорщика (старшого мічмана), а також чергові військові та спеціальні звання до полковника (капітана 1 рангу) тим, хто має звання офіцерів.
Указ підписано з нагоди 60-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, а його виконання має завершитися до 28 жовтня 2004 року.