Через три дні після того, як намагалися вбити директора Калинівського ринку Івана Ринжука, підірвали його квартиру
Учора, о пів на першу ночі, до чергової частини Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області по телефону 02 подзвонив сусід директора МТК «Калинівський ринок», колишній працівник міліції, і повідомив, що на четвертому поверсі будинку № 17 на вул. Університетській пролунав потужний вибух. Наряд міліції констатував, що на сходовому майданчику вибухнув невстановлений вибуховий пристрій, у результаті чого вирвано двері квартири Івана Ринжука, окрім того пошкоджено стіни сходів. Рештки виявленої вибухівки направлено на експертизу. На щастя, ніхто з мешканців будинку старої забудови не постраждав.
Як ми вже повідомляли, учорашньому вибуху передував напад на Івана Ринжука. Двоє невідомих (один у червоній куртці та перуці з довгим волоссям) жорстоко побили директора ринку.
Нині потерпілий з численними травмами голови та рук перебуває у нейрохірургічному відділенні першої міської лікарні. Його стан стабільний. Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею «Злісне хуліганство», хоча, очевидно, директор був пограбований. Керівництво УМВС у області тим часом поспішило заявити, що не вбачає ніяких політичних мотивів у тому, що сталося. Тепер, після вибуху, прокуратура та міліція, вірогідно, будуть обачнішими у своїх висновках. Найбільше комунальне підприємство області — МТК «Калинівський ринок» — було і залишається ласим шматком для тих, хто намагається підпорядкувати собі основні матеріальні ресурси Буковини.
Іван Ринжук — депутат Чернівецької міської ради, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.