Ось такий жалюгідний вигляд мають поштові скриньки більшості чернівецьких будинків у спальних мікрорайонах. Конфіденційна кореспонденція, приватні листи, газети і журнали, які сьогодні коштують недешево, регулярно не доходять до адресатів. Як пояснили в обласній дирекції «Укрпошти», станом поштових скриньок у будинках має опікуватися мерія. Колись цим займалися поштарі, яким міська рада перераховувала на це кошти. Уже давно обласна дирекція коштів на обслуговування поштових скриньок не отримує. Міську раду, схоже, доставка пошти чернівчанам турбує в останню чергу. На запитання, чому не ремонтують поштові скриньки, у міській раді порадили користуватися абонентними скриньками у поштових відділеннях.
Молоко з букетом хвороб
Поспішаючи вранці на роботу, ті, кому пощастило її мати, сором’язливо відводять погляди від бомжів, які копирсаються у смітниках «Альтфатера». Тим часом останні вибирають зі сміття картон, склопосуд і порожні пластикові пляшки. Картон і скло ідуть у приймальні пункти, а пластикова тара реалізується базарним і довколобазарним торговкам. Здебільшого у такій тарі потім реалізують молоко приміські селянки. Проте через контакт з одноразовою пляшкою, яку неможливо вимити, такий продукт таїть пряму загрозу здоров’ю дорослих і дітей.
На фото: матуся частує свою дитину молоком з «бомжівської» пляшки.
Таксист вижив після восьми ножових поранень
Пізно ввечері водій однієї із чернівецьких служб радіотаксі Костянтин Зарубін отримав виклик. Після тривалого кружляння по Садгорі пасажир запропонував вийти покурити. Коли зупинилися на вулиці, пасажир вихопив ніж і завдав водієві кілька ударів у живіт і груди. Після цього злочинець сів у машину і зник у невідомому напрямку. Скривавлений Костянтин доповз до найближчих хат, мешканці яких викликали міліцію та «швидку». Потерпілого було доставлено до відділення реанімації лікарні швидкої допомоги і негайно прооперовано.
Викрадений автомобіль «ДЕУ-Ланос» знайшли за кілька годин. А менше ніж за добу у Юрківцях Заставнівського району правоохоронці одягнули наручники на 23-річного вже судимого Сергія.
Чернівецькій алярмовій помочі — 100 років
Цими днями чернівецька станція швидкої медичної допомоги святкує своє 100-річчя. Сьомого вересня у австрійській провінції з українською назвою «Буковина» на громадські гроші спорядили медичну бригаду алярмової помочі, яку прикомандирували до протипожежного товариства. Складалася перша швидка допомога з лікаря, помічника лікаря та фірмана фіакру. Всі технічні засоби поміщалися у саквояжі.
Сьогодні чернівецька швидка допомога налічує 18 бригад: 8 спецбригад, 8 — загального профілю, 2 — педіатричні. До свята облдержадміністрація та мерія допомогли модернізувати автопарк служби, він поповнився 13-ма новими авто.
З ініціативи головного лікаря Отто Гелея у приміщенні станції створено музей, покликаний відобразити шлях довжиною в 100 років у фотографіях, раритетних речах, інструментарії та документах.