Депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії затвердили головний фінансовий документ. Цьогоріч його наповнюватимуть 6 місцевих податків та зборів. Серед них два нові — акцизний збір доповнить паркувальний та туристичний, а податок на майно — єдиний та на землю. Місцева влада визначила умови, за якими іванофранківці сплачуватимуть податок на нерухому житлову «розкіш». Згідно з документом власники житлової нерухомості сплачуватимуть 
2 відсотки від мінімальної заробітної платні тільки в тому разі, коли площа їхньої квартири більша за 120 квадратних метрів. Щодо будинків, то під оподаткування потраплять маєтки з площею понад 240 квадратів. Якщо людина володіє і квартирою, і будинком, то до оподаткування підлягає сумарна площа нерухомості, що перевищує 280 квадратних метрів. У свою чергу для юридичних осіб податок на нежитлову нерухомість встановлено у розмірі 1 відсоток.
Загалом, як повідомив на прес-конференції міський голова Віктор Анушкевичус, «як і в попередні роки, і до цього бюджету є питання, тим паче що цього року документ приймався на основі змін до Бюджетного і Податкового кодексів». Звертаючи увагу на основні зміни, посадовець зазначив, що замість 75 відсотків податку з доходів фізичних осіб в міському бюджеті залишили 60. А з бюджету розвитку в загальний бюджет перевели єдиний податок (а це 60 мільйонів гривень щорічно). За словами міського голови, дехто давав дуже оптимістичний прогноз і пропонував дати всім розпорядникам коштів, скільки просять. Але прийняли бюджет, який дає змогу фінансувати найнеобхідніше, а якщо, дасть Бог, буде перевиконання, то буде дорозподіл коштів та перегляд міського бюджету.
Незважаючи на сувору економію, в фінансовому документі збережено всі програми соціального захисту, які діяли в місті в 2014 році. Крім того, на 2015 рік передбачено кошти для надання пільг та матеріальної допомоги учасникам АТО. А це стовідсоткове відшкодування з міського бюджету при оплаті за житло та комунальні послуги до моменту встановлення особам статусу учасника бойових дій. Після цього, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пільги при оплаті за житло та комунальні послуги відшкодовуватимуть із державного бюджету.
 
Івано-Франківська область.