Ранкове засідання 7 вересня
Шоста сесія Верховної Ради четвертого скликання відкрилася в урочистій обстановці на зламі української історії. Передусім це визначається виборами Президента України, можливими політичними реформами в країні та магістральними шляхами розвитку її економіки.
У відкритті сесії взяли участь уряд України на чолі з Прем’єр-міністром, керівники державних, конституційних установ та громадських організацій, кандидати на пост Президента України, гості.
З промовою на сесії виступив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, який зробив глибокий і всебічний аналіз сучасного політичного моменту в державі та наголосив на особливій відповідальності парламенту на даному етапі. Щоб не залишилися порожнім звуком слова депутатської присяги. (Виступ публікується в газеті.)
Сесія проголосувала за часткові зміни порядку денного першого пленарного засідання. Було прийнято рішення працювати у пленарному режимі до 12 години, решта часу — у фракціях і комітетах. Повні пленарні робочі дні почнуться з середи.
Потім народні депутати 260 голосами затвердили весь порядок денний шостої сесії Верховної Ради, до якого включено понад 1300 законопроектів, які мають бути розглянуті до середини січня 2005 року.
За постанову про тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради України з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України проголосували 239 народних депутатів, в основному з опозиційних фракцій. Комісію очолить Голова Верховної Ради Володимир Литвин. 
До її складу ввійдуть представники усіх фракцій і груп, а також залучатимуться працівники виконавчої влади та Центрвиборчкому. Затим парламентарії розглянули ще два проекти постанов. Про звернення Верховної Ради України до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, закладів, установ і організацій, їх керівників, інших посадових і службових осіб, та звернення Верховної Ради до журналістів, керівників засобів масової інформації, громадських об’єднань та організацій, органів державної влади й місцевого самоврядування. За ці постанови проголосувало відповідно 390 і 391 народний депутат. Зокрема, у першому документі парламент звертається із закликом сприяти всіма засобами свідомому формуванню громадянами своєї волі та безперешкодному виявленню ними громадянської позиції в ході голосування.
Народні депутати обговорили Кодекс про надра і відхилили його як недопрацьований. Відхилено також зміни, запропоновані до закону «Про місцеві державні адміністрації (щодо посадових осіб)».
Парламентарії щиро поздоровили своїх колег Михайла Лободу і Михайла Костенюка з днем народження, побажали їм доброго здоров’я та творчих здобутків на парламентській ниві.
А о 12 годині народні обранці хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у місті Беслані {Північна Осетія, Росія}.