Ранкове засідання 2 липня
П’ята сесія Верховної Ради України четвертого скликання стала надбанням історії. Як зазначив у заключному слові Голова Верховної Ради Володимир Литвин, ця сесія увійде до літопису парламентаризму у вигляді своєрідної суспільно-політичної кардіограми, на якій зафіксовано підвищений, пришвидшений, а місцями й переривчастий, аж до затухання, пульс життя країни (виступ читайте в цьому номері).
Під час закриття п’ятої сесії перед депутатами також виступив Прем’єр-міністр України Віктор Янукович. Він подякував «конструктивній частині парламенту», котра разом з урядом робила все для зростання економіки. При цьому він висловив сподівання на майбутню продуктивну співпрацю. В. Янукович зазначив, що «не прощається, а каже всім до побачення, до наступної сесії», щоб спільними зусиллями забезпечувати подальше зростання економіки та поліпшувати рівень життя громадян, ухвалити до жовтневих виборів Президента зміни до Конституції, утверджувати коаліційний принцип співпраці парламенту і уряду, реформувати податкову та фінансові системи тощо.
На заключному засіданні п’ятої сесії Верховної Ради були також присутні члени уряду, голови Конституційного, Верховного та Вищого Господарського судів України, голова Центривиборчкому та голова Рахункової палати.
Відкриття наступної сесії призначено на 7 вересня.