Зростання штрафів за порушення правил руху має дисциплінувати водіїв, заявив заступник начальника ВДАІ УМВС у Чернівецькій області Вадим Сушинський. Він упевнений, що західні автомобілісти не порушують правил саме через високі сплати.
Патрульні машини буде оснащено засобами фіксації правопорушень: відеокамерами та радарами, що реєструють не лише перевищення швидкості, а й час, місце порушення та номер авто. Обласне ДАІ обіцяє до кінця року забезпечити ними свої підрозділи, які водночас буде значно скорочено.
Громадські організації позеленіли
Кілька громадських організацій Чернівців звернулися до міського голови Миколи Федорука з проханням винести на сесію міської ради нові постанови про збільшення штрафів за знищення зелених насаджень та забруднення довкілля.
Громадські активісти пропонують запровадити для тих, хто не зможе сплатити штраф, трудову повинність — 10 днів роботи двірником. Підготовлено й звернення до керівників ЗМІ області: проконтролювати, чи дотримуються санітарних вимог представники влади, керівники підприємств та приватні особи і започаткувати на газетних сторінках, телеекранах постійні рубрики на екологічну тематику. Сьогодні у Чернівцях вже розклеєно відповідні звернення до населення та попередження про відповідальність за забруднення міських вулиць.