У Новоазовському районі (Донецька область) відбулася військова-патріотична гра «Майбутній воїн», яка зібрала сотні учасників — команди 18 шкіл району.
— Такі змагання, починаючи з 2001 року, проводять уп’яте, — розповідає один з організаторів, уродженець цих місць і депутат облради Віктор Безчастний. — Років двадцять тому підростаюче покоління активно брало участь у «Зірниці». Вже в наш час, завдяки тому, що ідею гри підтримав голова райдержадміністрації Олександр Куркчі, відбулося її відродження під новою назвою. І сьогодні є чудова можливість прилучати підлітків до здорового способу життя, виховуючи почуття патріотизму, взамовиручки, відповідальності за спільну справу.
Старшокласники продемонстрували стройовий вишкіл і спортивну підготовку. А завершальний, найвидовищніший етап — тактичні навчання — відбувся у балці Широкій, де юноармійці нещодавно йшли в атаку, крізь димову завісу штурмуючи висоту.
...Після штурму недавніх суперників швидко примирила польова кухня, де пропахлі димом і добре-таки стомлені бійці смакували солдатську кашу. Потім суворе, але справедливе журі назвало найсильніших. Перше місце посіли учні Новоазовської загальноосвітньої школи № 1, яким було вручено перехідний кубок і подарунки. Втім, призів у різних номінаціях було чимало. Судді окремо відзначили і двох дівчат, які є капітанами своїх команд. За традицією, що склалася найкращі юнармійці із різних міст і районів Донеччини приймають участь у обласних змаганнях «Майбутній воїн»