Денне і вечірнє засідання 11 травня
Торік виробництво продукції села скоротилося більш як на 10 відсотків. Половина сільськогосподарських підприємств збиткові.
Такі дані було оприлюднено під час звіту уряду про дотримання вимог законодавства з підтримки агропромислового виробництва і соціального розвитку села.
Хоча Міністр аграрної політики Віктор Слаута у своїй доповіді наголошував: завдяки заходам, зокрема, списанню та реструктуризації бюджетної заборгованості, пільгового кредитування виробництво валової сільськогосподарської продукції поступово зростало.
Нині державну підтримку села практично збільшено вдвічі. Незважаючи на істотне збільшення фінансування галузі, вимоги законодавства України стосовно агропромислового комплексу, лунало з парламентської трибуни, повним обсягом не виконуються. У держбюджеті-2004 програму підтримки сільськогосподарського виробництва забезпечено фінансами лише на 30—50 відсотків.
Не виділяються передбачені законодавством видатки на розбудову соціальної сфери села, що призвело до занепаду багатьох сіл і селищ та негативних демографічних процесів.
Верховна Рада ухвалила постанову, в якій роботу Кабміну визнано недостатньою.
У постанові, зокрема, зазначено: у найближчі десять років обсяги фінансування розвитку аграрного виробництва мають становити не менш як 10 відсотків загальних видатків держбюджету, а на будівництво соціальної інфраструктури — не менше 1 відсотка.
Затим народні депутати обговорили і ухвалили деякі закони. Зокрема, закон про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України. Після гострої дискусії затверджено прожитковий мінімум на 2004 рік. Він становитиме 362 гривні.
Сесія прийняла рішення внести зміни до Закону України «Про державні нагороди» і запровадити звання «Мати-героїня».