На Кіровоградщині відзначено 75-річний ювілей одного з найпрестижніших у центральному регіоні вузів — Кіровоградського національного технічного університету.
В урочистостях із цієї нагоди в обласній філармонії взяли участь керівник парламентської фракції «Трудова Україна» Ігор Шаров, урядовці, керівники області, викладачі, студенти та випускники вузу. Випускник університету, голова облдержадміністрації Василь Компанієць зачитав привітання з ювілеєм Президента України Леоніда Кучми. Тепло вітав ювілярів і народний депутат України Ігор Шаров котрий постійно опікується проблемами освітніх закладів Кіровоградщини. Він вручив університету Почесні грамоти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів, якими відзначено вагомий внесок трудового колективу університету в розвиток освіти та науки, а також грошові премії Міжнародного благодійного фонду «Україна», співголовою якого є І. Шаров. Кращі студенти одержали грамоти Міжнародного економічного комітету. За дорученням голови Національного банку України Сергія Тігіпка та на прохання народних депутатів України від Кіровоградщини Ігор Шаров передав ректору Михайлові Чорноволу сувенірні срібні гривні, які одержать п’ять кращих студентів вузу.
Кіровоградський національний технічний університет уже підготував понад 30 тисяч фахівців із 27 спеціальностей, зараз на семи факультетах навчається понад сім тисяч студентів. Серед випускників університету — народні депутати та академіки, доктори наук і дипломати, керівники підприємств, банкіри і бізнесмени. Цей навчальний заклад було засновано 1929 року як Зінов’євський вечірній інститут сільськогосподарського машинобудування. Його друге народження — 1956 рік — пов’язане з відкриттям у Кіровограді вечірнього відділення Харківського політехнічного інституту. У 1998 році Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування став технічним університетом, якому в березні 2004 року було надано статус національного.