Незабаром у Харкові мають відкрити притулок для мігрантів. Центр, де могли б перебувати іноземці, котрі хочуть одержати в Україні статус біженців, планується організувати в колишніх казармах інституту льотчиків. Розбиті остови літаків — свідчення того, що не так давно тут вели підготовку майбутніх асів авіації. Інститут ВПС тепер перетворюється на нічліжку. Льотчики-винищувачі не могли уявити такого майбутнього своєї альма-матер.
У колишніх казармах, де завжди панував зразковий армійський порядок, тепер розміщуватимуться мігранти, що претендують на одержання статусу біженця. Глава Держкомнацміграції Геннадій Москаль стверджує, що давно отримали «добро» від усіх відомств. Крім Міністерства оборони, на балансі якого перебуває майбутній притулок.
Військовим людям, напевно, справді нелегко одним розчерком пера закреслити славну історію багатьох поколінь. На цьому знімку — останній випуск Харківського училища військових льотчиків, що відбувся два роки тому. Що коїться тепер у військовому містечку і що буде в майбутньому — кожен може домислити сам.
Харків.