У Миргороді, що на Полтавщині,  відбувся семінар-тренінг з електронного урядування для мешканців сіл району. На ньому керівники й активісти місцевих територіальних громад вчилися використовувати можливості інтернет-ресурсів у практиці самоврядування. При цьому, за словами одного з організаторів заходу керівника полтавського центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» Вадима Штефана, варто перейняти досвід столичної кіберсотні.
Останню, як відомо, створили фахівці з ІТ-технологій під час подій на київському Майдані (її штаб розміщувався в будинку КМДА). Саме вони започаткували тоді сайт електронної демократії, на якому кожен охочий міг порушувати найпекучіші для громади проблеми, обговорювати їх і через віртуальне голосування впливати на ухвалення рішень представниками влади.
На думку Вадима Штефана, така форма спілкування особливо актуальна сьогодні для повпредів невеликих сільських громад. Адже для того, щоб засвітити свої проблеми у Миргороді, Полтаві чи Києві, їм нерідко бракує коштів, ресурсів, юридичних та інших знань. Інтернет допоможе селянам згуртуватися і водночас наблизить посадовців і чиновників до українців.