Чому торік для сімей чорнобильців на Рівненщині не придбано жодної квартири, хоча й було виділено кошти на чотири помешкання? Це стало одним із найбільш резонансних питань засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи під головуванням Віктора Ольховика.
Доповідаючи з цього питання, начальник управління капітального будівництва департаменту з питань будівництва та архітектури Вадим Бобріков повідомив, що «у 2013 році для Рівненської області були передбачені кошти з державного бюджету в сумі 11769 тисяч гривень на придбання житла для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Департамент як розпорядник виділених коштів уклав договори купівлі-продажу чотирьох квартир на загальну суму 1237,3 тисячі гривень для сімей, що перебувають у списку на позачергове отримання житла, у складі яких є діти, котрі стали інвалідами внаслідок аварії на ЧАЕС. Але до 
1 січня 2014 року оплата за придбані квартири не здійснена, тому укладені договори втратили чинність, і чотири сім’ї чорнобильців так і залишилися без житла. Надії на те, що в держбюджеті на 2014 рік віднайдуть кошти для придбання квартир, немає — в країні кризова ситуація».
— Така ситуація склалася, на мою думку, через халатне ставлення до своїх обов’язків чиновників департаменту капітального будівництва, адже в інших областях знайшли можливість використати кошти на придбання квартир, — переконаний голова постійної комісії облради Віктор Ольховик, з яким згодні його колеги-депутати Рівненської обласної ради. — А за таку халатність потрібно відповідати. 
Тому він запропонував передати матеріали до правоохоронних органів для вивчення та реагування, а результати перевірки заслухати на черговій сесії облради.