Ранкове і денне засідання 3 березня
Каменем спотикання у сесійній залі стала ратифікація угоди про позику між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Угодою передбачається, що МБРР надає Україні позику у розмірі 195 мільйонів 130 тисяч доларів США на 20 років. Вона розрахована на виконання проекту «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру».
На переконання доповідача, голови Державного комітету земельних ресурсів Анатолія Даниленка, мета проекту — стимулювання реструктуризації сільськогосподарських підприємств для перетворення їх на більш ефективні суб’єкти господарювання, що дасть змогу приділяти належну увагу екологічним та соціальним запобіжним заходам; створить систему кадастру та реєстрації прав власності.
Попри прохання профільного комітету підтримати законопроект, яке оприлюднив В. Хомутиннік, депутати були іншої думки. Зокрема, парламентаріїв хвилювало те, що більшість грошей піде на придбання автомобілів та обладнання, а селянинові доведеться викласти за омріяний акт солідну суму. Власниками землі можуть стати переважно іноземці. На що В. Хомутиннік повідомив: оскільки створюватиметься нова установа, цілком логічно, що частина коштів піде на облаштування. А стосовно сплати селянами якоїсь суми  депутат запевнив: «Кабінет Міністрів розробить документ, в якому встановлюватиметься гранична ціна вартості акта, але громадяни отримуватимуть його на безкоштовній основі». Однак оплески у залі викликали виступи депутатів, які вимагали відкликати документ. Переконання останніх наразі виявилися сильнішими, й парламентарії не підтримали законопроект. 
На початку ранкового засідання Голова Верховної Ради Володимир Литвин привітав народного депутата Віктора Короля з днем народження.
Після перерви народні обранці розглянули законопроект про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру». Автор законопроекту — колишній Генеральний прокурор Михайло Потебенько — наголосив: необхідність прийняття закону продиктована тим, що, вступаючи до Ради Європи, Україна взяла на себе зобов’язання стосовно зміни ролі та функцій прокуратури в житті країни. В проекті визначено повноваження прокурорів під час виконання ними професійних обов’язків. Там зазначено, що прокурор прийматиме рішення самостійно і одноособово. Він може бути заарештований чи притягнутий до кримінальної відповідальності лише за згодою Генерального прокурора України. В інтересах захисту законних інтересів громадян та держави прокурор наділятиметься правом видавати протести, заяви, подання тощо. Зазначено, що Генерального прокурора призначатимуть та звільнюватимуть з посади за згодою Верховної Ради України та Президента України. Термін його повноважень та підпорядкованих йому прокурорів — п’ять років. Попри невеликі зауваження, документ загалом отримав схвальну оцінку депутатів, у  тому числі й профільного комітету.
Згодом депутати 277 голосами ухвалили проект постанови про вилучення всіх законопроектів з питань політреформи, які перебувають на розгляді у комітетах ВР, передання їх тимчасовій спеціальній комісії. Після голосування в залі здійнявся галас та протести, і головуючий був вимушений закрити засідання ВР достроково.