Мітингом на головній площі міста і закликами нарешті провести вибори міського голови відзначили бахчисарайці річницю конфлікту між районною державною адміністрацією і місцевим самоврядуванням.
Як уже повідомлялося, рівно рік тому депутати групи «Право» висловили недовіру законно обраному міському голові Віталію Курбатову. Рішення тієї сесії суд скасував як незаконне, але міського голову Бахчисарая від посади відсторонили на час слідства з порушеної проти нього кримінальної справи.
Переобраний на посаду міського голови на виборах-2002 В. Курбатов керував у своєму кріслі менш як рік.
Виступаючи на нинішньому мітингу, опальний міський голова заявив, що не почувався у відставці і вважає, що владу в місті самочинно захопила секретар міськради Світлана Бєлікова зі своїми прибічниками за підтримки голови райдержадміністрації Володимира Циганського.
Оскільки протягом року нові вибори міського голови не призначено, Віталій Курбатов продовжує шукати справедливості у Верховному Суді та адміністрації Президента. У листі, надісланому на ім’я Віктора Медведчука, він цитує рішення Сімферопольського районного суду, яким голову райдержадміністрації В. Циганського зобов’язано у тримісячний термін вибачитися перед Курбатовим у присутності депутатів міськради і виплатити колишньому міському голові Бахчисарая п’ять тисяч гривень компенсації за моральні збитки. Цей позов Курбатова до суду також розглядали рік.
Хоч би як там було, а пристрасті навколо влади в Бахчисараї розпалюються дедалі більше. На своїй останній сесії міськрада знову відмовилася розглядати питання про обрання міського голови. Чим закінчиться цей трагікомічний серіал про владні пристрасті?
 
Крим.