Чернівецький міський центр захисту прав приватних підприємців малого бізнесу проводить акцію із залучення буковинців до боротьби з корупцією. Так, у місцях масового скупчення людей, адміністративних спорудах, громадських приймальнях політичних партій з’явилися поштові скриньки. Кожен громадянин може кинути сюди повідомлення про факт хабарництва або просто вказати прізвище нечесного чиновника. За словами директора центру Ігоря Кухарчука, результати оприлюднюватимуться у засобах масової інформації.
А на черзі ще один проект — швидка антикорупційна допомога. Про факт злочину громадяни зможуть проінформувати за телефонами «гарячої лінії». Мобільна група, в складі якої буде телеоператор, виїжджатиме за викликом.
Проте ця ідея має кілька слабких місць. По-перше, пан Кухарчук заявив, що розглядатимуть і анонімні заяви, а це суперечить чинному законодавству України. З другого боку — враховуючи зміни в адміністративному кодексі України, мобільна група з оператором зможе знімати гарячі сюжети хіба що на домашнє відео. Схоже, без державної підтримки, потуги місцевих дон кіхотів у боротьбі з корупцією мають вигляд млявих спроб відпрацювання закордонних грантів. І викликають щирі посмішки у правоохоронців.