Через півтори години з часу запланованого початку засідання у сесійній залі з’явилися лідери деяких депутатських груп і фракцій, які провели вже внутрішньофракційні наради зі своїми політичними однодумцями. А потім депутати заходилися виймати із пристроїв для голосування свої картки. Отже, ранкове засідання «закрилося» не розпочавшись.
Проте згідно з розданим журналістам порядком денним до розгляду цього дня було призначено більш як 50 проектів законів і постанов ВР. З них майже два десятки урядових, а також три винесених на повторний розгляд з пропозиціями Президента.
На початку мали провести традиційний день уряду про стан збереження об’єктів соціально-культурного призначення у процесі приватизації та цільового їх використання, а заразом і розглянути постанову ВР про день уряду в лютому цього року з приводу стану та перспектив удосконалення системи вищої освіти в Україні. Іншими кількома постановами планували регламентувати порядок висвітлення роботи наступної, п’ятої, сесії ВР та процедуру запису на виступ народних депутатів. Чотири проекти постанов стосуються створення спеціальних парламентських комісій та слідчих комісій ВР з низки наболілих проблем.
Левову частку із запропонованих до розгляду законопроектів планували розглянути у другому читанні. До того ж іще 10 таких документів мали намір внести до порядку денного з тим, щоб прийняти украй назрілі рішення у зв’язку з набранням чинності Цивільним та Сімейним кодексами України. Окрім того, парламентарії мали намір прийняти рішення щодо півтора десятка обговорених раніше питань.
Як було оголошено в кулуарах сесії, керівники парламентських фракцій і груп, не зумівши домовитися під час першого раунду погоджувальної ради, вирішили розпочати другий раунд о 15-й годині.