Кращими від гір можуть бути лише гори. Зимові. Якщо літні Карпати ваблять романтиків прохолодою пралісів і дзюркотінням струмочків, то нині вони, зодягнувши снігові шоломи, стали улюбленим місцем відпочинку для гірськолижної братії. Гарна прикмета: ті, хто обожнює цей вид спорту, тяжіють саме до Карпат. Навіть попри те, що, скажімо, в Татрах і сервіс кращий, і витяги комфортніші...
Останніми роками Закарпаття «обростає» приватними кемпінгами, готелями та мережиться гірськолижними витягами й трасами. І все-таки лідерами залишаються обласне підприємство «Закарпаттурист» та оздоровниці краю.
Із дванадцяти туристичних баз обласного підприємства «Закарпаттурист» три розташовано в гірському Воловецькому районі. Це лікувально-оздоровчі комплекси «Плай» у Воловці, «Форель» у Жденеві та «Пікуй» у Біласовиці. Снігу тут не бракує ніколи. А нині зима насипала білого стільки, що його возять на гірськолижні траси навіть у сусідній Свалявський район. Зазначені курорти спеціалізуються на гірськолижному відпочинку. Тут обладнано витяги й траси і для асів, і для початківців. А днями за десять кілометрів від Воловця, на околиці села Пилипця Міжгірського району, став до ладу найдовший у Карпатах 1500-метровий бугельний підйомник.
Воловецька гірськолижна Мекка вабить не лише швидкісними спусками, а й неповторними срібними краєвидами гір та полонин. Тут навіть іній на смереках пухнастіший, ніж у низинах. Прикро тільки, що помилуватися ними зможе не кожен. Усі місця тут замовлено вже до кінця лютого. А на порятунок приходить приватний сектор.
Закарпатська область.