Юридичний факультет КНЕУ імені В. Гетьмана на сьогодні є однією із найпрестижніших вітчизняних правових шкіл. Такого успіху факультет досяг за відносно невеликий період функціонування: минулого року йому виповнилося 20 років. Випускниками юридичного факультету «наргоспу» дуже цікавляться роботодавці, а кількість бажаючих навчатися тут зростає з року в рік. Ми вирішили дізнатися у керівництва, студентів та випускників, яка таємниця такого стрімкого успіху. 

Наталя БОРСУК, заступник декана юридичного факультету, к. ю. н., доцент:

— Стрімкий розвиток факультету в першу чергу обумовлений тим, що ним керує знавець своєї справи, людина, яка була його засновником, — Віталій Федорович Опришко, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАН України. Використовуючи свій досвід і знання, Віталій Федорович зробив величезний внесок у становлення і розвиток факультету, на якому є всі умови для плідного навчання.

Ми активно працюємо над розробкою нового змісту правових дисциплін, створенням нового покоління підручників, навчальних фільмів, навчально-методичних посібників згідно з вимогами часу. Індивідуальний підхід до кожного студента — основа навчального процесу. Наші студенти беруть участь у роботі наукових груп і гуртків, в олімпіадах та конкурсах, у студентських наукових конференціях, готують наукові публікації. У нас діють Клуб цікавих зустрічей, Центр художньої творчості, свої телестудія, газета, юридична клініка, яких не мають не те що інші факультети, а навіть виші. Рада з працевлаштування допомагає у пошуку роботи випускникам. Усе це стало запорукою успіху факультету і дає нам можливість з оптимізмом дивитися в майбутнє.

Ангеліна ЦМОК, студентка 2-го курсу, студентський декан:

— Вступивши на юридичний факультет КНЕУ, відчула себе частиною великої дружної родини. У нас чудові викладачі, які знаходять підхід до кожного студента, гарні умови для навчання, розвинена система студентського самоврядування. Майже щомісяця відбуваються різноманітні культурні заходи: творчі вечори, пісенні конкурси, зустрічі із відомими людьми, майстер-класи, тренінги тощо. Я успішно опановую навчальний процес і весело та з користю проводжу дозвілля. Жодного разу не пошкодувала, що обрала КНЕУ.

Олексій ШЕВЧУК, адвокат, керуючий партнер ЮА «Шевчук та партнери»:

— Роки, проведені у стінах КНЕУ, є яскравими та незабутніми. Університет справді пропонує якісну освіту, яку надають високопрофесійні викладачі, особливістю навчального процесу є індивідуальний підхід до кожного студента. Не скористатися такими умовами та можливостями для свого подальшого професійного розвитку було б нерозумно.

Я пишаюся тим, що закінчив юридичний факультет КНЕУ, адже саме завдяки диплому цього вишу отримав високооплачувану та перспективну роботу.

Матеріал підготував Назар ПРОКОПІВ.