Сесія Чернівецької обласної ради заборонила вивезення деревини через митниці області без довідки Комісії з питань упорядкування та контролю за ефективністю використання лісів у Чернівецькій області про походження та ціни лісоматеріалів. За інформацією Головного управління економіки ОДА, середня ціна, за якою фізичні особи вивозять лісоматеріали, становить 30,4 долара США за кубічний метр, а підприємці всіх форм власності вивозять деревину по 106 доларів за кубометр. Новостворена комісія збирається вирівняти ціни. Водночас лісопереробники прогнозують значне зростання цін за рахунок витрат на отримання довідки від нового контролюючого органу.
Таке рішення вже не вперше приймають на Буковині. Колишній голова облдержадміністрації Теофіл Бауер свого часу видав розпорядження про обмеження вивезення лісоматеріалів для фізичних осіб та суб’єктів малого бізнесу. Проте останні зчинили галас на всю Україну, скарги дійшли до Президента, і колишній керівник ОДА отримав догану. Як буде цього разу — побачимо.
Іншим рішенням сесії заборонено відстрілювати дичину з нарізної зброї армійського зразка. Щоправда, чому саме армійського, адже у продажу є нарізна мисливська зброя, навіть автоматична, ніхто не роз’яснив.
 
Чернівці.