16 грудня по четвертій годині ночі на центральний диспетчерський пункт пожежної охорони Луцька надійшло повідомлення про загоряння на дачному масиві «Струмівка». Палали дачний будиночок і гараж народного депутата України, члена фракції БЮТ Євгена Кирильчука. Вогнем знищено гараж, автомобіль «Запорожець 968М», причіп до нього, інструмент і робочий одяг, які були там. Вщент згоріли покрівля дачного будиночка і підсобне приміщення.
Того самого дня на вимогу депутатів обласної ради начальник управління МВС у Волинській області Олександр Кміта виступив на сесії з інформацією про цю пожежу. Попередньо правоохоронні органи кваліфікують її як зумисний підпал гаража. А вже потім полум’я з нього перекинулося на інші будівлі. Зловмисник міг потрапити до гаража через вікно. Декількома днями раніше, як відзначив Олександр Кміта, на цьому ж дачному масиві було зафіксовано випадки обкрадання гаражів інших громадян. Тобто надзвичайна подія, на його думку, має кримінальне забарвлення.
А опозиційні сили області пов’язують пожежу на дачі народного депутата Євгена Кирильчука з його гостро критичним виступом на обласному громадському форумі про конституційну реформу, який відбувся напередодні в Луцьку, і де він обстоював ідею всенародного обрання Президента. Такої само думки і погорілець. Адже найцінніші речі, які були в гаражі, палій не забрав. Не пропадали такі останнім часом, як стверджує Євген Кирильчук, і в його сусідів.
Луцьк.