Бюджет-2004 — удар по місцевому самоврядуванню. Так охарактеризував запропонований обсяг бюджету міста Чернівці на 2004 рік начальник міськфінуправління Чернівецького міськвиконкому Євген Прокопець на громадських слуханнях з питань міського бюджету. Він зазначив, що запропонована сума 81,5 мільйона гривень ставить під загрозу функціонування інфраструктури міста і призведе до виникнення заборгованості в заробітній платі та загострення соціальної ситуації в місті.
Особливо бракує коштів у соціальній та культурній сферах. Виділених грошей вистачить лише на заробітну плату працівникам, а розраховуватися за енергоносії, медикаменти, харчування, закупівлю обладнання та інше не буде чим. Від цього потерпатимуть охорона здоров’я, культура та освіта. На зазначені видатки, за попередніми підрахунками, місту потрібно ще 18 мільйонів 400 тисяч гривень.
Учасники громадських слухань прийняли звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів з вимогою передбачити ці кошти у бюджеті-2004, а також виділити субвенцію на проведення протизсувних заходів у Чернівцях і на відбудову будинку на вулиці О. Кобилянської, який завалився торік.
Чернівці.