Про це заявив на брифінгу «Конгрес місцевих та регіональних влад України — рік роботи, досягнення та перспективи» віце-президент Асоціації міст та громад України Мирослав Пітцик. Уряд залишив місцеві бюджети на голодному пайку. Нині держава заборгувала органам самоврядування понад 2 млрд. грн. з виконання делегованих повноважень. Надалі делеговані повноваження виконуватимуться доти, поки вони фінансуватимуться.
«Ми вісім разів зверталися до уряду, Першого віце-прем’єра Миколи Азарова зі своїми пропозиціями, — сказав Пітцик. — Пропонували: давайте сядемо і звіримо наші спільні підрахунки, але на жодне звернення не одержали відповіді».
Мало того, розповів журналістам голова секретаріату Української асоціації місцевих та регіональних влад В’ячеслав Негода, така зустріч відбулася й за участю Прем’єр-міністра Віктора Януковича та міських голів, голів облрад. У результаті перед урядом було поставлено 27 письмових запитань, що стосувалися формування місцевих бюджетів. Однак і на ці запитання жодної відповіді представники органів самоврядування не одержали. «Якщо уряд, — наголосив Мирослав Пітцик, — не бажає співпрацювати з органами самоврядування і вважає, що вони створені для Європи, то нехай про це скаже. Бо як пояснити те, що робота над Держбюджетом-2004 велася в абсолютно закритому режимі від органів самоврядування, і жодна розвідка не могла здобути будь-яку інформацію аж до голосування у Верховній Раді».