Обмін делегаціями між територіальними громадами Городищенського району Черкащини та кількох містечок Великопольського воєводства уже став традиційним. Українці і поляки, які працюють в органах місцевого самоврядування, підписали договір про співпрацю у сфері економіки, культури, спорту, охорони здоров’я.
Нещодавно у селах Вербівка та Старосілля побували гості з польських селищ Гізалка і Тімбарк. І не з порожніми руками. Привезли у подарунок сільрадам факс і комп’ютер. Господарі вітали друзів у своїх родинах за святковими столами, організували подорожі до Корсуня та Черкас. Відбулися зустрічі і спілкування з мешканцями села та депутатами сільських рад. У відвертих, щирих розмовах йшлося про минуле і майбутнє двох народів, шлях економічного розвитку Польщі і про кризу, яку переживає нині Україна.
— Коли перетнули польсько-український кордон, —ділився враженнями з сільським головою Старосілля Оленою Зінченко працівник архітектурного відділу з Гізалки Анджей Качмарик, — ми відразу пригадали своє «світле» соціалістичне минуле. Смітники на узбіччях, вибоїни на дорогах, неприбрані вулиці — все це також у нас було. Але тепер, ви бачили, Польщу не впізнати. Віримо, що й Україна подолає труднощі, а ми активно допомагатимемо їй у цьому.
 
Черкаська область.