— Якщо в Україні не на словах, а на ділі визнаються права місцевого самоврядування, то відсутність реакції на рішення органу місцевого самоврядування стосовно кадрових змін у Дрогобицькій райдержадміністрації є незрозумілою для районної ради, сільських, селищних рад і громадськості району, — зазначається в ухваленому Дрогобицькою райрадою Львівської області зверненні до Президента України. Спричинило це звернення до Леоніда Кучми несподіване звільнення з посади голови Дрогобицької райдержадміністрації Володимира Шмігельського. Це рішення депутатам райради незрозуміле ще й тому, що 30 вересня 2003 року під час позачергової сесії було проаналізовано соціально-економічну та політичну ситуацію в районі й висловлено повну довіру чинному голові райдержадміністрації. Але рішення про відставку таки було прийнято.
Тому 13 жовтня, уже після оприлюднення розпорядження про звільнення В. Шмігельського, депутати запропонували призначити на посаду керівника райдержадміністрації голову райради Ігоря Голяка. Після того, як пропозицію депутатів підтримала Асоціація сільських і селищних рад Дрогобицького району, ці рішення були направлені на розгляд Президенту.
— Депутати очікували отримати вашу відповідь на них,— зазначається далі у зверненні до Президента. А відсутність такої відповіді, на думку депутатів, пов’язана з тим, що «надіслані нами рішення районної ради не подані вам особисто на розгляд». Саме ця обставина змусила депутатів райради вдатися до відкритого звернення з клопотанням врахувати під час призначання голови Дрогобицької райдержадміністрації думку депутатського корпусу та громадськості району.