Відому багатьом киянам так звану чорнобильську аптеку виселено з орендованого приміщення. На перший погляд, нічого надзвичайного не сталося — фармацевтів змусили звільнити приміщення дитячого садка. Аптека працювала тут три роки, а тепер займана площа начебто знадобилася для облаштування підготовчих класів. Звісно, заклад на вулицю не виставили. Керівництво деснянського району столиці «забезпечило» інше приміщення. Розташоване воно зовсім в іншому місці через стінку з... громадським туалетом. Можна й тут знайти розраду. Мовляв, якщо ця аптека справді потрібна людям, до неї протопчуть нову стежину, а сумнівне сусідство не таке вже й небезпечне, бо туалет не працює (хоч би як ви дивувалися, його нині орендують під склад).

Із цим можна було миритися, вважає завідувачка аптеки Світлана Єлепашева. Однак виникли проблеми з ремонтом «нового» приміщення, який затягнувся майже на півроку. Досі завершено не всі роботи. А прохання відкласти виселення ще днів на десять залишилося не почуте — все обладнання і медикаменти примусово вивезли.
Світлана Василівна таке ставлення пояснює просто — «чорнобильська» аптека допекла чиновників. Ліки тут відпускають за майже демпінговими цінами, без шалених накруток. Деякі медикаменти можна купити вдвічі-втричі дешевше. До того ж завжди йдуть назустріч людям, які потребують допомоги, а грошей катма — дорогі ліки їм продають практично за собівартістю. Коли Світлана Єлепашева розповідала про це в кабінеті одного з чиновників, прохаючи посприяти з ремонтом, відповідь вразила: «Хто вас просить допомагати цим людям?» А й справді, хіба держава зобов’язана займатися доброчинністю?