Побачити рідне місто з 450-кілометрової висоти відтепер зможуть мешканці обласного центру Волині завдяки фрагментам космічного знімка Луцька, зробленого з супутника «Quіck Bіrd-2» британської компанії «Dіgіtal Globe». Прекрасна оптика дає змогу побачити на ньому не лише кожен міський будинок, транспорт на вулицях, а й дрібні цяточки — тобто нас, перехожих. Знімок, що за радянських часів був би суперсекретний, опубліковано в щойно виданому «Атласі Луцька». Вже заради цього фото варто придбати унікальну книжку. Але в ній є набагато більше. Тримаючи атлас у руках, можна порахувати всі 11565 будинків Луцька і знайти серед них свій. У цьому його головна відмінність від численних карт міста, на яких ми звикли бачити лише вулиці і квартали.
А побачив світ «Атлас Луцька» завдяки старанням науково-виробничого підприємства «Технічне бюро кадастру», одного з найперспективніших підприємств у галузі картографії. Готуючи атлас, його працівники систематизували всі дані про об’єкти міського середовища, створили електронно-графічну базу міста. Нещодавно громадськості було презентовано нову розробку.
«Атлас Луцька» — це погляд на наше місто з різних ракурсів. І незалежно від того, дивишся на нього озброєним оком фотографа, геодезиста або оком художника, під час прогулянки проспектами чи з висоти літака або навіть супутника, воно нікого не може залишити байдужим», — переконаний директор «Технічного бюро кадастру» Олександр Холодков.
Луцьк — п’яте місто України, яке має свій атлас. Уже з перших днів після виходу в світ він став настільною книжкою працівників комунальних служб, транспортних організацій, підприємств побутового обслуговування.