Ранкове і денне засідання 4 червня
Попри прийняття Земельного кодексу чимало питань і досі залишалися неврегульованими. Зокрема, це стосується прав органів місцевого самоврядування щодо організації землеустрою, координації місцевих органів земельних ресурсів. Ці та інші проблеми може розв’язати проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», запропонований Кабінетом Міністрів. Як зазначив голова Державного комітету із земельних ресурсів Анатолій Даниленко, законопроект визначає також землі територій та об’єктів природно-заповідного комплексу. Окрім того, врегульовуються земельні відносини довкола трубопроводів, визначаються межі земель залізничного транспорту. Законопроект передбачає передачу державою земель, у тому числі на умовах оренди, для створення сприятливих організаційних та економічних умов для розвитку підприємництва. 
Земельні ділянки можуть бути вкладами учасників та засновників господарських товариств. Відповідно до запропонованих змін до Земельного кодексу спільні підприємства за участю іноземних юридичних та фізичних осіб отримують можливість стати власниками земельних ділянок. Законопроект викликав гарячу дискусію в залі. Особливо стосовно надання землі у власність спільних підприємств. Проте більшість доповідачів вважають, що після доопрацювання проект закону може бути прийнято в першому читанні. Народні депутати розглянули також законопроект «Про використання земель оборони». Міністр аграрної політики Сергій Рижук і народний депутат Віктор Веретенников доповіли два законопроекти «Про молоко та молочні продукти». Обидва проекти закону спрямовані на захист вітчизняного товаровиробника. Оскільки через несприятливі економічні умови лише торік молочне стадо скоротилося на більш як 200 тис. голів. З другого боку, як зазначив В. Веретенников, через вільні економічні зони до України було завезено молочної продукції на суму понад 26 млн. доларів. До речі, в Україні молочної продукції виробляють менше. Співдоповідач, народний депутат Сергій Терещук висловив переконання, що обидва законопроекти вдасться об’єднати і виправити недоліки, про які йшлося у виступах народних обранців. Зокрема, парламентарії критикували положення про державне регулювання цін на молоко. Ті самі проблеми постають і в галузі м’ясного скотарства. Саме тому уряд запропонував Верховній Раді ухвалити закон «Про м’ясо та м’ясні продукти».
З 1 січня наступного року набирає сили Цивільний кодекс України. Саме тому постала потреба прийняти закон про державну реєстрацію нерухомого майна для створення єдиної державної системи реєстрації.
Як зазначив доповідач, Міністр юстиції Олександр Лавринович, законопроект передбачає створення єдиного державного реєстру землі та нерухомого майна. Прийняття закону дасть змогу забезпечити прозорість ринку нерухомого майна, сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості об’єктів нерухомості. Однак після дискусій у Комітеті ВР з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій було прийняте рішення про підготовку альтернативного законопроекту. Від імені його авторів виступив народний депутат Володимир Демьохін.
Співдоповідач, голова профільного комітету Станіслав Гуренко підкреслив, що за основу варто взяти альтернативний законопроект. Окрім того, він запропонував скасувати постанову парламенту, за якою такий законопроект уже було прийнято в першому читанні.