Чергова обласна толока, зініційована головою Рівненської обласної держадміністрації Миколою Сорокою, на яку відгукнулися десятки колективів, була присвячена ветеранам війни та праці, інвалідам. Адже саме для них побудовано сорок один комфортабельний котедж у мальовничому сосновому бору у Клевані. 

Це затишне містечко на території Рівненського обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни у Клевані Рівненського району виросло буквально за кілька місяців. Спочатку йому пророчили статус пансіонату для одиноких ветеранів війни та праці, інвалідів. Але містечко стане своєрідним продовженням госпіталю. 
— На Рівненщині проживає шістдесят шість тисяч ветеранів війни, в тому числі чотири з половиною тисячі інвалідів війни і більш як вісім тисяч учасників бойових дій, але госпіталь спроможний прийняти на лікування за рік лише чотири тисячі осіб, — розповідає перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, який координував на будові всі роботи. — Тому й виникла потреба в спорудженні цього містечка. Тим паче що є чимало ветеранів війни та праці, інвалідів, котрим для лікування не вистачає двадцяти двох днів, на які розрахована путівка в госпіталь. В котеджах вони можуть жити по кілька місяців і одночасно лікуватися в госпіталі. 
Напередодні офіційного відкриття містечка я побувала в одному з котеджів, кошти на які виділило Міністерство транспорту України. По суті, це дві двокімнатні квартири з окремими входами. Тут є спальна кімната, вітальня, кухня, санвузол і ванна кімната. Хоча мешканці котеджів харчуватимуться в їдальні, за бажання можуть готувати і власні страви — умови для цього є. Зручні м’які меблі, телевізор, холодильник, телефон — одне слово, всі зручності й комфорт. 
За всіма клопотами будівельників спостерігають ветерани, які нині лікуються в госпіталі. 
— Про такі умови можна лише мріяти, — каже 80-річний учасник бойових дій із села Деражне Костопільського району Іван Федорович Дерев’янко. 
— По цьому містечку та й по госпіталю, який під особистою опікою Миколи Сороки, бачу, що таки не забули про нас, ветеранів, — долучився до розмови і ветеран війни Костянтин Пантелеймонович Гейкін з Острога. — Містечко вельми живописне. Жити і лікуватися в таких комфортних умовах буде дуже приємно. Тож мені імпонує, що ось так гуртом у нашій області зробили добру справу. Я теж із задоволенням пожив би якийсь час у такому котеджі, але не постійно, бо, як і більшість моїх знайомих-ровесників, не хочу зриватися з обжитого місця. Адже недаремно кажуть, що старе дерево не пересаджують... 
Дехто з пацієнтів госпіталю не приховував, що наступного року проситиме путівку саме сюди, особливо на зимові місяці, щоб у такий спосіб зекономити дрова на опаленні власних осель. 
— Котеджі побудовані з урахуванням енергозбережних технологій. В кожному встановлено локальну систему опалення, двоконтурний котел, — розповідає Василь Берташ. — Пластикові вікна із склопакетів дають змогу економити тепло. 
Такий подарунок ветеранам напередодні великого свята — Дня Перемоги зробили завдяки тому, що до обласної толоки долучилися десятки трудових колективів, які спонсорували кошти на спорудження та облаштування котеджів. Назвемо лише деякі: Рівненська дирекція залізничних перевезень Львівської залізниці, ЗАТ «Консьюмерс-Скло-Зоря», державне лісогосподарське об’єднання «Рівнеліс», управління капітального будівництва Рівненської АЕС, «ОДЕК-Україна», «Рівнегаз», «Ей-І-Ес Рівнеобленерго», «Укртелеком» та багато інших. Сорок два холодильники подарував містечку оператор мобільного зв’язку «Київстар», стільки само кольорових телевізорів — агрофірма «Зоря», якою багато років керував двічі Герой Соціалістичної Праці, а нині народний депутат України Володимир Плютинський. Чудовий подарунок до свята підготували на Рівненщині ветеранам. Вони його заслужили.