Найупізнаваніший український боксер Олександр Усик (на знімку) за пропозицією Національного олімпійського комітету став молодим послом нашої держави й одразу відбув до столиці ІІ літніх юнацьких Олімпійських ігор-2014 — Нанкіна (Китай). Там відбувся семінар для молодих посланців з усіх куточків світу.
«Молоді посли» — один з проектів, що реалізується Міжнародним олімпійським комітетом в рамках культурно-освітньої програми ЮОІ.
Після навчання 105 амбасадорів із різних куточків планети знайомитимуть молодь своїх країн з іграми, популяризуватимуть спорт й олімпійські цінності та власним прикладом надихатимуть атлетів на нові перемоги. Під час різноманітних тренінгів та семінарів молоді посли отримали всю необхідну інформацію щодо своєї ролі та обов’язків на юнацьких Олімпійських іграх, відвідали олімпійські об’єкти та пам’ятні місця Нанкіна й Китаю.
Окрім навчання, учасники мали можливість познайомитися з величною китайською культурою та її традиціями, зокрема їх навчили створювати повітряного змія та готувати місцеві страви.
Нагадаємо, що молодим послом від України на І літніх юнацьких Олімпійських іграх 2010 року в Сінгапурі була олімпійська чемпіонка з боротьби Ірина Мерлені.
 
За інформацією НОК України.