Після трьох років зупинки відновив роботу Донецький бавовняний комбінат. Підприємство, яке тепер отримало назву «Виробниче об’єднання «ТК-Донбас», створене як один із підрозділів об’єднання «Текстиль-Контакт» (Київ). Доля комбінату, який свого часу будували для зайнятості жінок у шахтарському краї, дуже показова. Після розвалу СРСР текстильники перестали отримувати сировину із Середньої Азії. Накопичувалися борги, в тому числі у заробітній платі. У 1996 році виробництво зупинилося. Понад 12 тисяч робітниць залишилися за прохідною, працевлаштувавшися головно на ринках. Кілька спроб «реанімації» успіху не дали, комбінат оголосили банкрутом і виставили на продаж.

Покупець виклав за майно колишнього бавовняного комбінату 4 мільйони гривень. Керівництво об’єднання планує відновити виробництво тканин — бязі та фланелі, а також спецодягу і наприкінці року вийти на обсяг випуску до 700 тисяч погонних метрів на місяць.
Нині на підприємстві працюють 500 осіб. Неабиякими проблемами є пошук кадрів, які встигли «розбігтися», й собачий холод у великих цехах. Із 78 гектарів виробничих площ нові господарі забрали лише 16. А для створення більш-менш пристойних умов роботи затягли поліетиленовою плівкою ділянки із працюючими станками та ввімкнули обігрівачі.