Групу «домушників» затримали працівники Кіровського райвідділу міліції Кіровограда. На її «рахунку» понад десять квартирних крадіжок, скоєних в обласному центрі.
— Понад, — каже начальник відділення міліції з оперативного обслуговування мікрорайону Новомиколаївка старший лейтенант міліції Владислав Чермак, — тому, що десять злочинів документально доведено відразу після затримання членів групи. А яким буде повний список скоєного, говоритимемо лише після закінчення слідства, що тільки-но розпочалося...
Із шести членів затриманої групи п’ятьох уже раніше притягували до кримінальної відповідальності, двоє з них — неповнолітні. Об’єдналися вони навколо найстаршого і «найавторитетнішого» — за його плечима п’ять судимостей.
Мешкали злодії в одному мікрорайоні, там і скоювали злочини.
— Проникали до квартир різними шляхами, — продовжує Владислав Чермак, — чи через вікно, якщо це квартири на першому-другому поверхах, чи шляхом підбору ключа або ж вибивання дверей. Так діяли у малосімейному гуртожитку, де двері картонні. Із помешкань забирали все, що можна було потім перепродати: відео- та радіоапаратуру, килимки, фотоапарати тощо.
Володимир ПОЛІЩУК, старший інспектор ЦГЗ УМВСУ в Кіровоградській області