Нема у реконструкції кінця

АТ «ДАНКО» і Новокраматорський машинобудівний завод підписали контракт про постачання обладнання для другої черги реконструкції Єнакіївського металургійного заводу. Як повідомили у прес-службі заводу, йдеться про лінію безперервного лиття заготовок, до складу якої входить установка позапічного рафінування сталі «піч—ковш» і сортова машина безперервного лиття заготовок для виробництва квадратної і круглої заготовки.
Першу таку лінію, пущену тут торік у грудні, також вироблено у Краматорську. Її продуктивність близько 1 мільйона тонн сталі на рік.
Високошвидкісна радіальна сортова машина безперервного лиття заготовок єдина така в металургійній промисловості України, СНД та країн Східної Європи.
Жертви без провини
У Горлівці Донецької області двоє дітей 12 років загинули під бетонною плитою, яка впала з вантажівки. Як повідомив начальник обласного управління з надзвичайних ситуацій Євген Гайдук, трагедія сталася в суботу неподалік будівлі колишнього дитячого садка, який нині розбирають «по цеглинці». На об’єкті працював КамАЗ, що належить одному з приватних підприємств. Автомобіль перехилився на одній із ділянок нерівної дороги, бетонна плита зсунулася і випала із кузова. За фатальним збігом обставин неподалік гралися діти. За фактом загибелі школярів порушено кримінальну справу.
Спецтехніка висвітила пістолет
Цікава знахідка потрапила до рук прикордонників на посту «Новоазовськ». Під час спільного з митниками огляду автобуса «Ікарус», який прямував із Росії, з допомогою спецтехніки в речах одного із пасажирів виявили пістолет «Браунінг» і три бойові патрони, повідомив «Голосу України» керівник прес-служби Донецького прикордонного загону Едуард Нікітенко. Зброю було заховано в пакеті зі шторами, який належав мешканцю Євпаторії, працівникові готельного комплексу. Пасажир стверджував, що не знав про вміст пакету і що згодився перевезти його на прохання російських родичів. Так це чи ні, з’ясує слідство.
З такими трубами — хоч у Бразилію
Нова лінія з нанесення внутрішнього покриття на труби діаметром 530-1420 міліметрів стала до ладу в п’ятницю на Харцизькому трубному заводі. Сучасне обладнання, придбане в Голландії, дає змогу наносити гладкісне епоксидне та антикорозійне покриття на труби для збільшення пропускної спроможності газопроводів і захисту внутрішньої поверхні труб під час зберігання. Таке покриття передбачене міжнародними стандартами. Виробнича потужність нової лінії — майже 60 тисяч тонн труб на рік. Першу партію продукції буде відправлено до Бразилії.
Добірку підготувала наш власний кореспондент Ліна КУЩ.