Заклади культури та мистецтва Донецької області в новому році забезпечуватимуться коштами на 70 відсотків від мінімальної потреби. Контрольні показники, що їх «спустило» на місця Міністерство фінансів, гарантують заробітну плату на 95,6 відсотка та оплату енергоносіїв на 37 відсотків. Водночас у Жданівці та Вугледарі планових асигнувань не вистачить навіть на зарплату, а в багатьох містах і районах не буде чим заплатити за енергоносії.
На думку членів постійної комісії Донецької обласної ради з питань культури, духовності та підтримки засобів інформації, потрібно удосконалювати структуру закладів культури та змінювати методику розрахунку обсягу бюджетних витрат. За інформацією прес-служби обласної ради, згідно з наявною методикою, за статтею «Культура та мистецтво» на одного городянина виділяється майже 6 гривень на рік, на мешканця села — приблизно 7 гривень.
Донецьк.
* * *
Минулого року заклади культури Придесення заробили 3 мільйони 805 тисяч гривень. Згадане дало можливість уперше не мати боргів із зарплати культпрацівникам, акторам. Про це повідомив на засіданні Чернігівського прес-клубу реформ начальник обласного управління культури Олег Васюта.