За фактом зникнення донецького журналіста Олександра Панича порушено кримінальну справу за статтею 115 КК України — умисне вбивство. Розслідування веде прокуратура Донецька.

Олександр Панич працював у тижневику «Донецкие новости» менеджером із продажу, потім став писати матеріали на економічні та медичні теми. Востаннє він з’являвся на роботі 28 жовтня. Панич попросив кілька вихідних днів, пояснивши це особистими обставинами. А 2 грудня дружина журналіста заявила у міліцію про його зникнення.

Як розповів на прес-конференції в середу прокурор Донецька Олександр Ольмезов, слідство відпрацьовує три версії зникнення журналіста: професійна діяльність, продаж ним квартири та те, що Панича «відвідували особи, пов’язані з уживанням наркотиків». Найімовірнішими, на думку прокурора, є останні дві версії. Минулого місяця Олександр Панич продав квартиру, а приблизно 16 листопада мав зустрітися з покупцями для остаточного розрахунку. За даними слідства, гроші за квартиру журналіст отримав повністю. І одразу пропав.

За словами Олександра Ольмезова, коло підозрюваних уже визначено, і зараз їх розшукують за межами області і навіть держави — у Росії. У квартирі журналіста виявлено килим із бурими плямами, схожими на кров, однак остаточний висновок — за експертами.

Головний редактор газети «Донецкие новости» Римма Філь заявила, що погроз на свою адресу після публікацій Олександр Панич не одержував, і попросила колег не пов’язувати його зникнення з професійною діяльністю. Газета має намір провести власне журналістське розслідування. Варто додати, що формально Панич на момент зникнення не був працівником редакції: його звільнили через тривалу відсутність. Однак головний редактор запевнила, що в газеті готові були прийняти журналіста знову, щойно б він з’явився.