На Миколаївщині 14 осіб захворіли на трихинельоз. Троє з них перебувають в обласній інфекційній лікарні, 11 — у Казанківській районній. Як з’ясувалося, джерелом цього складного захворювання стали страви із м’яса свині, забитої в казанківському приватному господарстві «Промінь». Продукт, що не пройшов ветеринарної експертизи, споживали під час святкування Дня водія. Крім того, одна з куховарок передала частину провізії сину-студенту, що приїхав з Миколаєва. Усього в застіллі взяло участь 64 чоловіки. За словами завідувачки відділення облсанепідстанції Людмили Мисюкевич, решта зараз перебувають на профілактичному лікуванні.
Комісія управління ветеринарної медицини вже взяла 85 проб крові у тварин «Променя». Проте такий метод визначення захворювання не точний — результат можна визначити, лише взявши аналіз м’яса. Тому фахівці виїхали в район повторно. Крім того, виявлено двох щурів, заражених трихинельозом, тому, вочевидь, могли захворіти й свині, повідомляє «Інтерфакс-Україна».