Футбол. До матчу-відповіді з турецьким «Бешикташем», який відбудеться на НСК «Олімпійський» у Києві 12 грудня (початок о 20.00), футболісти київського «Динамо» готуються в містечку Марбельї, у тренувальному центрі MPF. Там по-літньому тепло й чудові умови для роботи.
Учора кияни провели перший із запланованих товариський поєдинок. Їхнім суперником був лідер третього іспанського дивізіону «Депортиво Сан-Педро». Наші перемогли — 3:1 (відзначилися Шацьких, Хацкевич і Лисицький).
Завтра підопічні Олексія Михайличенка зустрінуться у контрольному матчі з чемпіоном Росії, московським «Локомотивом», а наступного дня повернуться в Україну.
У «Карпат» новий тренер
Учора до Львова прибув югославський тренер Іван Голац, котрий очолить «Карпати». Йому 52 роки. Свого часу пан Голац виступав за белградський «Партизан» та збірну Югославії. А з 1978 року впродовж десяти сезонів захищав кольори англійського «Саутгемптона». 2000 року його назвали одним із найкращих гравців ХХ сторіччя. Завершивши кар’єру гравця, очолив «Партизан» і вигравав з ним чемпіонат Югославії та Кубок країни.
Із середини 90-х років Голац стояв біля керма шотландського «Данді Юнайтед», і в сезоні 1994—1995 років цей клуб володів Кубком Шотландії.
Сьогодні «Карпати» вирушають на свій перший збір до Туреччини. На огляді в клубі — Олексій Сучков з білоруського «Німана» та Жарко Джурич з югославського «Партизана».
Матюхін у московському «Динамо»
Як повідомив спортивний директор цього клубу Олександр Петрашевський, захисник дніпропетровського «Дніпра» і кандидат до збірної України Сергій Матюхін підписав з москвичами трирічний контракт.
Санкції ПФЛ
За напад на арбітра Воргуля десять матчів пропустить воротар «Кривбасу» Остапенко. Його одноклубника Платонова за поштовх лайнсмена в цьому самому кубковому матчі проти «Шахтаря» дискваліфіковано на п’ять ігор.
«Королі» — найсильніші у світі
Міжконтинентальний Кубок. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Олімпія» (Парагвай). 2:0. Йокогама (Японія). «Інтернешнл стадіум». 3 грудня. 66 070 глядачів. Голи: Роналдо, 14, Гуті, 84.
«Реал»: Касільяс, Сальгадо, Роберто Карлос, Йерро, Зідан (Соларі, 84), Ельгера, Рауль, Фігу, Роналдо (Гуті, 81), Камбіассо (Павон, 89), Макелеле.
«Олімпія»: Тавареллі, Ісасі, П. Бенітес, Селайя, Хара, Ортеман, Касерес, Енсісо, Кордоба (Баес, 64), Родріго Лопес, М. Бенітес (Кабальєро, 80).
Королівський клуб уже володів цим призом 1960 і 1998 років. Але за загальною кількістю перемог Південна Америка поки що веде перед: 21 перемога проти 20 європейських.
Якщо нас не бажають бачити...
З 4 по 12 січня 2003 року в Санкт-Петербурзі відбудеться традиційний міжнародний юніорський турнір (U-19) пам’яті першого віце-президента ФІФА Валентина Гранаткіна. Цього разу у змаганнях візьмуть участь вісім збірних, котрі розподілено на дві групи: А —Південна Корея, Білорусь, Росія, Латвія; В — Польща, Йемен, Китай, Литва.
На жаль, організатори не знайшли місця для команди України, яка торік посіла третє місце. Заявку на турнір від ФФУ до РФС було надіслано вчасно. Окрім цього, за регламентом турніру, призери автоматично отримують право брати участь у наступному змаганні.
Звичайно, ми сподівалися, що юніорська збірна України, яку віднедавна очолює Юрій Калитвинцев (йому допомагає Сергій Шматоваленко), гратиме у північній столиці сусідньої держави. Однак з РФС жодних пояснень не надійшло. Либонь, там не звертають увагу на заклик першого президента Росії прокидатися щоранку з думкою про Україну. Отож лише повідомили: якщо на змагання не приїде збірна Йемену, тоді її місце віддадуть українцям. Отакої. Хоча зрозуміти людей можна. Адже на той час рік України в Російській Федерації уже завершиться.
Мабуть, керівництву ФФУ після вияву такої, м’яко кажучи, неповаги до нас варто було б забути про турнір у Санкт-Петербурзі назавжди.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.