Лисогор любить трійцю

Плавання. Кубок світу. Нью-Йорк. Українець Олег Лисогор відзначився потрійною перемогою, вигравши дистанції 50 і 100 метрів брасом і 100-метрівку у комплексному плаванні.
І щастя буває багато...
Бокс. Минулої суботи о 6-й ранку в Лос-Анджелесі дружина зіркового українського атлета Віталія Кличка — 27-річна Наталя Єгорова — народила доньку (у родині Кличків уже є дворічний син Єгор-Даніель). Того самого дня на рингу «Вестфаленгалле» в німецькому Дортмунді щасливий Віталій у десятому раунді поєдинку за пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBA виграв нокаутом у 36-річного темношкірого американця Ларрі Доналда. Отож 31-річний двічі батько зробив перший подарунок своїй донечці. Виходить, що інколи і щастя буває багато. І можна лише радіти, бо це стосується дуже порядної, красивої і талановитої людини.
Промоутер переможця Клаус-Пітер Коль повідомив, що найближчими днями він зустрінеться з представниками суперчемпіона Леннокса Льюїса з Великої Британії. Найпевніше, високі договірні сторони підпишуть контракт.
— Сподіваюся, що через три-чотири місяці, — каже Віталій КлиЧко, — ми зустрінемося з Льюїсом. Зроблю все, щоб перемогти британця.
Аргументи? На думку тренера братів Кличків Фрітца Здунека, якщо Віталій на сто відсотків застосує свою реактивну швидкість, відмінний фізичний стан і потужний влучний удар, то неодмінно виграє.
Подвійний успіх
Баскетбол. Збірні України здобули перемоги у відбіркових матчах чемпіонату Європи-2003. Жінки в Запоріжжі переграли команду Польщі — 58:47, а чоловіки в Києві взяли гору над збірною Нідерландів —88:62.
Завтра для підопічних Геннадія Защука — черговий серйозний іспит. Вони на майданчику столичного Палацу спорту прийматимуть збірну Туреччини — срібного призера попереднього європейського чемпіонату. Результат цього поєдинку матиме велике значення для розподілу місць у груповому турнірі. Початок гри о 19.00.
НП під завісу
Футбол. Матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України.
«Металург» (Донецьк) — «Волинь» (Луцьк). 2:0. 6 000 глядачів. Голи: Чечер, 22, Ткаченко, 90+1. Перший матч — 0:3.
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Арсенал» (Київ). 2:0. 12 000. Назаренко, 11, Максимюк, 83. Перший матч —0:0.
«Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Київ). 0:4. 9 000. Дмитрулін, 20, Шацьких, 56, Мелащенко, 62, Рінкон, 63. Перший матч — 0:1.
«Шахтар» (Донецьк) — «Кривбас» (Кривий Ріг). 4:1. 21 000. Зубов, 39, з пенальті, Бєлік, 43, 75, Старостяк, 64 — Мусолітін, 25. Вилучення з поля гравців «Кривбасу»: Остапенка, 45+1 (захват обома руками асистента арбітра), Платонова, 45+1 (поштовх асистента арбітра руками), Грановського, 45+2 (два попередження). Перший матч — 2:2.
Не можемо ми жити спокійно і край. Бійки на наших футбольних полях останнім часом стали регулярними. А оце під завісу першої половини сезону не обійшлося і без надзвичайної події. У додатковий час першого тайму (фактично впродовж якоїсь хвилини) поєдинку «Шахтаря» з «Кривбасом» київський арбітр Ігор Ярменчук вилучив одразу трьох футболістів команди гостей. Погодьтеся, таке трапляється вкрай рідко.
Отже, на турнірному шляху залишилися: «Ворскла», «Дніпро», «Динамо» і «Шахтар». Вони поміряються силами вже наступного року. А жеребкування півфінальних пар проведуть у ПФЛ сьогодні.
У пустелі хліб не родить
Хокей. Континентальний Кубок. Братислава (Словаччина). «Сокіл» (Україна, Київ) — «Філлах» (Австрія). 6:2. «Сокіл» — «Слован» (Словаччина, Братислава). 2:6. «Сокіл» — «Дунаферр» (Угорщина). 4:4.
Київські хокеїсти програли головний матч —господарям. Адже лише одна команда з підгрупи виходить до фінального турніру. Але давайте дивитися на речі реально. У словаків — сотні ковзанок, тисячі хокеїстів. Зрештою, вони, а не ми, — чемпіони світу! І один з найіменитіших клубів цієї хокейної країни не має права виступати інакше. Хоча інколи трапляються несподіванки.
У нас — одна-дві ковзанки, що діють, один клуб, котрий змушений виступати в СЄХЛ — далеко не найсильнішому у Європі чемпіонаті. Наша збірна, котра поки що гідно представляє країну у вищій лізі світового хокею, і «Сокіл» існують лише завдяки тому, що надбано і закладено у радянські часи. Що буде через рік-два — неважко собі уявити. Адже в пустелі хліб не родить...
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.