Чотирирічний вінницький хлопчик Дмитрик і його земляк 42-річний Броніслав мають однакове захворювання —тяжкий комбінований порок серця. Кардіологи міської лікарні №3, де лікуються хворі, не раз повторювали: без хірургічного втручання не обійтися... Але коштів для такої операції у пацієнтів не було. Їхнє життя згасало на очах.
І все-таки доля усміхнулася цим хворим. Знайшлася людина, яка оплатила операції, зроблені в Київському інституті кардіохірургії. 15 тисяч гривень із власних заощаджень (9700 — сума витрат на операцію Броніслава і 5000 — Дмитра) сплатив... американець на ім’я Брайєн Мак Мюррей. Нині, за словами лікарів, їхні пацієнти почуваються добре. Своїм другим народженням вони завдячують «хрещеному батькові» з далекого містечка Нашвілл, що у штаті Теннессі.
Цей факт прокоментував начальник управління охорони здоров’я Вінницького міськвиконкому Валентин ФІЩУК:
— Брайєн Мак Мюррей, хоч і мешкає далеко від нашого міста, має до нього безпосередній стосунок: опікується хворими міської лікарні №3 через Міжнародну благодійну організацію «Діти — наша надія». Американець зупинив на ній увагу тому, що це єдина в місті лікарня з ревматологічним відділенням. А він за фахом — лікар-кардіолог, професор. Зовсім недавно, у жовтні нинішнього року, Брайєн приїжджав до Вінниці, проводив прийом пацієнтів, цікавився умовами роботи лікарів і лікування хворих. А невдовзі після його від’їзду ми отримали цілий контейнер з медичним обладнанням, інструментарієм, ліками. Завдяки заокеанському благодійнику маємо сучасні операційні столи, функціональні ліжка, інвалідні візки, каталки для перевезення тяжкохворих. Загальна сума гуманітарної допомоги становить понад 200 тисяч гривень.
Вінниця.