Депутати Миколаївської облради віддали обласний Будинок художньої творчості й виховання... дітям. Точніше — залишили.

На попередній, серпневій, сесії вони проголосували за передачу приміщення колишнього Палацу піонерів обласному господарському суду. Тоді аргументації не бракувало: постанови Верховної Ради і Кабінету Міністрів, розпорядження Президента України щодо функціонування судів, зокрема, забезпечення їх приміщеннями. А господарський суд області не має залів засідань, бракує кабінетів. Крім того, в обласному бюджеті немає коштів на ремонт Будинку художньої творчості, а будівлі — майже сто років.

Звісно, викладачі дитячого будинку муз та батьки юних талантів активно запротестували: де дітям із приміських сіл розвивати свої здібності? Альтернативи ж не запропоновано.

Прокуратура області, виявивши порушення законодавства (зокрема, питання не розглядалося на засіданні профільної комісії облради), подала протест на серпневий вердикт і рекомендувала депутатам повернутися до проблеми. Народні обранці скасували попереднє рішення. Та проблема залишається — обласний господарський суд. Чисельність співробітників установи має збільшитися наступного року на 40 осіб, зростає вал господарських справ, а розглядаються вони у «первісних» умовах. Тож чи можливі варіанти?

Миколаїв.