Легка атлетика. Міжнародний турнір “Зірки жердини” відбудеться в Донецьку 16 лютого наступного року. Як повідомив під час засідання оргкомітету турніру олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон і рекордсмен світу Сергій Бубка, для участі у змаганнях запрошено 18 спортсменів. Зокрема, це олімпійські чемпіони Нік Хайзонг (США), Максим Тарасов (Росія), а також відомі своїми досягненнями атлети Оккерт Брітс (Південно-Африканська Республіка), Павло Герасимов (Росія), Олександр Авербух (Ізраїль), Роман Меніл (Франція) та інші.
— Більшість із запрошених підтвердила свою участь, —уточнив Сергій Бубка. — Якщо і будуть проблеми, то лише через травми. Марка донецького турніру уже відома у світі, і молоді спортсмени навіть самі виходять на зв’язок, бажають потрапити на “Зірки жердини”. Це престижно.
З 1997 року донецькі змагання включено до офіційного календаря Міжнародної федерації легкої атлетики. Переможцем минулорічного турніру став Джозефф Хардвік (США) із результатом 6.00 метрів, повідомляє наш власний кореспондент Ліна КУЩ.